Directe bankkoppeling aanvragen

Heeft uw vereniging of stichting een bankrekening bij ABN AMRO Bank, ING Bank, Rabobank, Triodos Bank of bunq? Kies dan voor het gemak van de directe bankkoppeling! Deze koppeling zorgt ervoor dat u met één druk op de knop uw bankafschriften kunt ophalen en importeren in uw boekhouding en uw betaal- en/of incasso-opdrachten direct vanuit de administratie naar uw bank kunt versturen. Handige functies die u veel tijd kunnen besparen! Het aanvragen van de bankkoppeling is heel eenvoudig. Onderstaand vindt u de stappenplannen voor het aanvragen van de bankkoppeling in Davilex Club en in Davilex Online Ledenadministratie:

Stappenplan Davilex Club-gebruikers

Let op: om technische redenen kunt u de directe bankkoppeling niet direct na installatie en registratie van de software aanvragen. Wij adviseren u daarom de koppeling een dag na registratie van software aan te vragen. Wordt de koppeling eerder aangevraagd, dan volgt de melding 'Ongeldig serienummer'.


 

 

 

 

 1. Klik op het logo van uw bank. U wordt naar de internetbankieromgeving van uw bank geleid.
  Let op: bankiert u bij bunq? Dan wordt u naar een internetpagina van Visma geleid. Klik hier op 'Aanmelden' en volg de stappen op uw scherm.
 2. Volg de aanvraagprocedure van uw bank.
 3. Bij uw aanvraag wordt om een aanmeldcode gevraagd. Deze code vindt u in uw Davilex-software.
  Ga hiervoor naar het tabblad Internetbankieren en klik in de groep Instellingen op Aanmelden voor directe bankkoppeling.
 4. Tevens wordt u gevraagd om de leverancier van uw softwarepakket te selecteren. Kies hier Visma Software.
 5. Na voltooiing van uw aanvraag ontvangt u binnen vijf werkdagen via e-mail een activatiecode. Deze activatiecode heeft u nodig om de directe bankkoppeling in uw Davilex-software te activeren.
 6. Om de directe bankkoppeling te activeren in uw Davilex-software opent u opnieuw het venster Aanmelden voor directe bankkoppeling (tabblad Internetbankieren > Instellingen).
 7. Voer de activatiecode in en klik op OK.

De directe bankkoppeling is nu actief en u kunt direct bankafschriften ophalen bij uw bank. Klik hiervoor in de werkbalk op Importeren en selecteer Bankafschriften ophalen via directe bankkoppeling.

Stappenplan Davilex Online Ledenadministratie-gebruikers

 1. Open de instellingen door in Davilex Online Ledenadministratie rechtsboven op het tandwiel-icoon te klikken.
 2. Klik onder Directe bankkoppeling op Aanmelden voor directe bankkoppeling.
 3. Volg de aanwijzingen op uw scherm.
 4. Kopieer de aanmeldcode.

 

 

 

 

 1. Klik bovenstaand op het logo van de bank waarmee u bankiert.
 2. Volg de aanvraagprocedure bij uw bank. Tijdens deze procedure wordt om eerdergenoemde aanmeldcode gevraagd.
 3. Tevens wordt u gevraagd om de leverancier van uw softwarepakket te selecteren. Kies hier Visma Software.
 4. Na voltooiing van uw aanvraag ontvangt u binnen vijf werkdagen via e-mail een activatiecode. Deze activatiecode heeft u nodig om de directe bankkoppeling in uw Davilex-software te activeren.
 5. Om de directe bankkoppeling te activeren in Davilex Online Ledenadministratie opent u opnieuw het venster Aanmelden voor directe bankkoppeling  (zie stap 1 & 2)
 6. Voer de activatiecode in en klik op OK.

 De bankkoppeling is nu gereed en u kunt uw incasso-opdrachten voortaan via de directe bankkoppeling versturen.

Let op: aan het gebruik van de directe bankkoppeling zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 1,- per bankrekening per maand. Daarnaast worden aansluitkosten ad € 12,50 per aanvraag in rekening gebracht. Worden binnen een maand meerdere bankkoppelingen aangevraagd, dan worden aansluitkosten eenmalig berekend. Facturatie gaat in op de 1ste van de maand waarin de bankkoppeling aangevraagd wordt.

Vragen?

Vragen?

Heeft u een vraag over de directe bankkoppeling? Neem contact met ons op, we beantwoorden uw vragen graag.

030 - 6391 555

info@davilex.nl

Vragen of advies?

Neem contact op

Wij helpen u graag bij het kiezen van uw juiste oplossing. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel 030-6391 555 of maak gebruik van het contactformulier.

* Verplicht veld

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090